Gheorghe Flutur: În alte județe se vorbește de reduceri de personal și restructurări. Eu le cer să fie implicați în diverse proiecte europene pentru că sunt multe oportunități


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, în finalul ședinței ordinare a Consiliului Județean că abordarea sa privind salariații Consiliului Județean nu este de restructurare sau de reducere de personal, ci de implicare a acestora în derularea de proiecte cu finanțare europeană.

Flutur a spus că a avut mai multe întâlniri de lucru cu salariații din CJ Suceava și din unitățile din subordine cărora le-a transmis că prioritatea de grad zero pe care o are este întocmirea de proiecte europene.

„M-am uitat în alte județe. Se discută de reduceri de personal și restructurări. Abordarea mea este că le-am cerut angajaților să fie implicați în diverse proiecte europene”, a spus Flutur.

El a menționat că a avut întâlniri la diverse ministere și a purtat discuții și la ADR Nord Est, dar și cu alte entități și că sunt „o sumedenie de oportunități” pentru proiecte cu finanțare europeană.

Flutur a precizat că nu e vorba doar de proiecte care să fie gestionate de Consiliul Județean Suceava, ci își dorește ca CJ să ajute și alte localități din județ ca să fie aduse fonduri europene în județ.

Președintele CJ a arătat că vine perioada digitalizării și sunt multe proiecte în acest sens, inclusiv sunt discuții pentru extinderea de semnal pentru internet în localități.

Mai mult, el a spus că sunt discuții avansate pe diverse proiecte în domeniul turismului sau în domeniul protecției mediului.

„Am cerut angajaților să se ocupe și de proiecte care nu sunt în curtea CJ, cum ar fi modernizarea Salinii de la Cacica, cum ar fi Tabăra Bucșoaia, sau Vama Siret și multe alte proiecte.Bătălia în această perioadă va fi pe proiecte europene”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că sunt proiecte cu finanțări mari, cum ar fi șoseaua de centură Vatra Dornei arătând că va fi nevoie ca un angajat al CJ Suceava să se ocupe din partea instituției de acest proiect și să informeze conducerea CJ Suceava despre cum evoluează.

Flutur a spus că își dorește ca CJ Suceava să fie inițiator pentru diverse proiecte și apoi să le urmărească și să facă tot ceea ce ține de instituție ca proiectul să se deruleze cât mai bine.


Intră acum și în grupul de