Acasă Actualitate Mai mulți suceveni au fost amendați pentru că nu au respectat măsura...

Mai mulți suceveni au fost amendați pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Unul a fost depistat în trafic la volanul unei mașini.


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat în ultimele zile sancțiuni în valoare de peste 50.000 lei în cadrul acțiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenirii răspândirii SARS-CoV-2

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.



Astfel, în perioada 25 – 29.01.2021 polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 283 de societăți comerciale şi 132 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 189 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare de 51.400 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 6370 persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.  

De menționat este că doar vineri polițiștii au identificat cinci persoane care nu respectau măsurile de izolare la domiciliu ca urmare a revenirii în țară din spațiul european.

Astfel,  în cadrul activităților privind verificarea zilnică a persoanelor aflate în carantină/izolare la domiciliu, conform listelor transmise de D.S.P. Suceava,  s-a procedat la verificarea la domiciliu a persoanelor de pre raza orașului Siret, iar la adresele indicate de către DSP Suceava nu au fost identificate 3 persoane care au fost amendate cu câte 1000 de lei fiecare.

Tot vineri, polițiștii din Solca, au oprit un autoturism pentru control pe DJ178 în Arbore.

Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un bărbat de 32 ani, din Ostra, care a fost verificat în baza de date, rezultând alertă de Coronavirus, având de efectuat carantina în satul Clit.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespecatarea carantinării cu amendă de 1000 lei.

În aceeași zi, la ora 17:05, având în vedere lista cu persoanele autoizolate la domiciliu transmisă de DSP Suceava, lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, s-au deplasat la domiciliul unui bărbat de 42 de ani, care nu a fost identificat la domiciliu.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespecatarea carantinării conform art.65 lit. b din Legea 55 din 2020 cu amendă de 1000 lei.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului, verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00.

Poliția Suceava reamintește că este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat  doar pentru motive de urgență sau de interes profesional.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version