FOTO // Mai multe utilaje de deszăpezire acționează non-stop pe străzile și trotuarele Sucevei. Lucian Harșovschi reamintește informațiile pe care sucevenii trebuie să le știe în această perioadă


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a informat că, în weekendul 30-31 ianuarie, zeci de utilaje au acționat pe străzile municipiului Suceava pentru deszăpezire.

Astfel, sâmbătă noapte, până la ora 4:00, s-a intervenit cu cinci utilaje pe străzi. De la 4:00 dimineața s-a acționat cu nouă utilaje pentru străzi și cini utilaje pentru trotuare și străzi înguste.

Duminică, pe parcursul zilei, s-a acționat cu cinci utilaje mari, inclusiv duminică noapte până la 4:00 dimineața, apoi au ieșit încă 11 utilaje pentru străzi și cinci utilaje pentru trotuare.

În acest context, Lucian Harșovschi a reamintit informațiile pe care sucevenii trebuie să le știe în această perioadă:

– numerele de telefon la care se poate suna non-stop pentru a sesiza diferite probleme în traficul rutier/pietonal sunt: (0731) 996 856 – dispecerat Diasil Service și 0230/212696 – Primăria Suceava;

– întotdeauna se va interveni mai întâi pe arterele principale și apoi pe cele secundare și adiacente;

– atunci când ninge abundent, oricât de multe utilaje ar acționa, acestea nu au eficiență maximă;

– trotuarele adiacente spațiilor comerciale trebuie deszăpezite de agenții economici;

– asociațiile de proprietari au obligativitatea de a curăța țurțurii de gheață de la nivelul superior al blocurilor.

Viceprimarul a ținut să precizeze că, deszăpezirile se fac și în funcție de buget, motiv pentru care, autoritățile întotdeauna vor încerca să obțină un echilibru între eficiență și costurile primăriei.

„Ne bucurăm de iarnă și de zăpadă în continuare, suntem responsabili și precauți!,” a declarat Harșovschi.


Intră acum și în grupul de