Polițiștii suceveni efectuează cercetări pentru omor din culpă în cazul bebelușului intrat în stop cardio-respirator în timpul botezului


Intră acum și în grupul de

Un bebeluș din Suceava a murit la scurt timp după botez, primele cercetări indicând faptul că starea de sănătate a copilului s-a înrăutățit după ce a fost scufundat în cristelniţă.

Botezul a avut loc în cursul zilei de duminică, 31 ianuarie, la o biserică situată pe strada Zamca din municipiul Suceava, slujba fiind oficiată de un preot de 42 ani.

În jurul orei 13:45, tatăl copilului a apelat 112 spunând că bebelușul botezat nu respiră. Ulterior, ancheta Poliției a stabilit că la scurt după ce preotul a scufundat copilul în cristelniţă, acesta a început să prezinte dificultăţi la respiraţie. Preotul a încercat să-i acorde primul ajutor şi întrucât copilul nu îşi revenea, a fost solicitată intervenţia unei ambulanțe.

Astfel, la biserică a ajuns un echipaj SMURD, care a efectuat manevre de resuscitare și a transportat copilul la UPU Suceava, unde bebelușul a murit în noaptea de duminică spre luni.

Prin urmare, polițiștii suceveni vor stabili toate circumstanțele cazului în cadrul unui dosar penal privind ucidere din culpă.


Intră acum și în grupul de