Polițiștii suceveni efectuează cercetări pentru omor din culpă în cazul bebelușului intrat în stop cardio-respirator în timpul botezului

Un bebeluș din Suceava a murit la scurt timp după botez, primele cercetări indicând faptul că starea de sănătate a copilului s-a înrăutățit după ce a fost scufundat în cristelniţă.

Botezul a avut loc în cursul zilei de duminică, 31 ianuarie, la o biserică situată pe strada Zamca din municipiul Suceava, slujba fiind oficiată de un preot de 42 ani.

În jurul orei 13:45, tatăl copilului a apelat 112 spunând că bebelușul botezat nu respiră. Ulterior, ancheta Poliției a stabilit că la scurt după ce preotul a scufundat copilul în cristelniţă, acesta a început să prezinte dificultăţi la respiraţie. Preotul a încercat să-i acorde primul ajutor şi întrucât copilul nu îşi revenea, a fost solicitată intervenţia unei ambulanțe.

Astfel, la biserică a ajuns un echipaj SMURD, care a efectuat manevre de resuscitare și a transportat copilul la UPU Suceava, unde bebelușul a murit în noaptea de duminică spre luni.

Prin urmare, polițiștii suceveni vor stabili toate circumstanțele cazului în cadrul unui dosar penal privind ucidere din culpă.