IPS Calinic dorește înființarea Școlii de cântăreți bisericești la Seminarul Teologic din Suceava


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a anunțat, vineri, ca ia în calcul înființarea unei Școli de cântăreți bisericești în cadrul Seminarului Teologic din Suceava.

Ierarhul a răspuns întrebării unui enoriaș care dorea să afle dacă va fi înființată o astfel de școală la Suceava și care ar fi limita de vârstă pentru înscriere.

IPS Calinic a explicat că, în prezent, nu există o astfel de specializare în oferta educațională a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, iar nevoia de formare este asigurată, în acest an, prin cursurile pentru cântăreți bisericești, care este un program scurt de formare continuă, organizat de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava.

Potrivit acestuia, cursurile pentru cântăreți bisericești presupun parcurgerea a două module de formare -fiecare cu o durată de 24 de ore-, pentru elemente de muzică psaltică, respectiv elemente de liturgică și tipic bisericesc.

Cursurile asigură participanților la programul de formare cunoașterea și utilizarea elementelor de limbaj muzical, a unor elemente de liturgică și tipic, asimilarea noțiunilor liturgice și tipiconale fundamentale și corelarea în practica muzicală a elementelor de limbaj muzical asimilate.

„În viitor, nu excludem posibilitatea înființării Şcolii de cântăreți bisericești, ca secţie a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava”, a transmis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de