Școala se va relua în Rădăuți în „scenariul roșu” cu prezența fizică doar a elevilor din învățământul primar și a celor de grădiniță. Primarul Bogdan Loghin a vizitat unitățile de învățământ din municipiu primind asigurări că sunt pregătite pentru redeschidere


Intră acum și în grupul de

Instituțiile de învățământ își deschid porțile, de luni, dar la Rădăuți, din cauza scenariului roșu, vor intra în școli doar elevii din învățământul primar și  grădinițele.

Conducerea primăriei Rădăuți a vizitat vineri, 5 februarie, unitățile de învățământ și a primit asigurările cadrelor de conducere, că toate școlile și grădinițele sunt pregătite cu tot ce este necesar, potrivit scenariului pandemic și își așteaptă copiii.

„Așteptările cadrelor didactice și a personalului sanitar din școli se îndreaptă totodată și către părinți, pentru înțelegerea situațiilor și măsurilor restrictive impuse”, se arată într-un comunicat al Primăriei Rădăuți.

Sursa citată menționează că dincolo de preocuparea pentru deschiderea instituțiilor de învățământ,  în săptămâna care s-a încheiat pe agenda primarului Bogdan Loghin  au mai fost: ședința cu șefii compartimentelor din primărie pentru discuții privind pregătirea bugetului pentru anul 2021, întâlnirea cu șefii de secții din Spitalul rădăuțean și discuții pe tema amplasamentului, pregătirea centrelor de vaccinare și demersuri pentru atragerea fondurilor europene și investițiilor.


Intră acum și în grupul de