Cod galben de polei în județul Suceava, dar și informare meteo de ploi și intensificări ale vântului


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo și o avertizare cod galben valabilă pentru jumătatea estică a județului Suceava.

Astfel, informarea meteo este valabilă de duminică ora 10:00 până marți, 9 februarie, ora 12:00, fiind vizate ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului;

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în vest, nord-vest, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

La munte, la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

Meteorologii atenționează că vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40…60 km/h.

Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Meteorologii notează că în prima jumătate a săptămânii viitoare, vor mai fi intervalele cu ploi însemnate cantitativ în special în nord-vest, precum și cu intensificări ale vântului.

ANM a emis avertizarea cod galben de polei valabilă de duminică ora 16:00 până luni, 8 februarie, ora 12:00

Meteorologii arată că în Moldova, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru.


Intră acum și în grupul de