Focuri de armă la Lupcina pentru prinderea mai multor suspecți de contrabandă. Aceștia au reușit să fugă în Ucraina și au abandonat țigări în valoare de 82.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au descoperit și confiscat la „frontiera verde”, aproximativ 7.000 de pachete cu țigări de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 82.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, vineri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lupcina mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit, spre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, însă nici de această dată nu s-au oprit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

În acest caz au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.       

La faţa locului au fost descoperite şapte colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.960 pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free.

Ţigările în valoare de aproximativ 82.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de