Primarul Ion Lungu a purtat discuții cu vicepremierul Dan Barna și ministrul Cristian Ghinea privind finanțarea europeană a proiectelor de parcări supraterane și transport metropolitan electric


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, marți, la Ministetul Investițiilor și Proiectelor Europene la o întâlnire cu viceprim-ministrul Dan Barna și ministrul Cristian  Ghinea pe tema accesării fondurilor europene în exercițiul financiar 2021-2027.

El a spus că în mod special discuțiile s-au axat pe Programul Național de Redresare și Reziliență, iar un lucru important rezultat în urma discuțiilor a fost legat de realizarea unui Fond de Reziliență pentru localități.

„Am insistat în mod deosebit pentru finanțarea de parcări publice-parking verde, parcări supraterane cu spații verzi și locuri de joacă care să aibă  o linie substanțială  de finanțare pe Pilonul II PNRR-Mobilitate și regenerare urbană”, a explicat Ion Lungu.

El a mai declarat că a ridicat problema realizării proiectului Transport Metropolitan cu autobuze electrice pe Zona Urbană Funcțională și a cerut lămuriri privind linia europeană de finanțare, respectiv dacă un asemenea proiect poate fi finanțat prin PNRR sau prin POR-Programul Operațional Regional.

Mai mult, Ion Lungu a propus  transferarea proiectelor depuse pe POR care sunt pe lista de rezervă și la care nu mai sunt surse de finanțare pe acest exercițiu financiar, pe PNRR.

Primarul Sucevei a precizat că problemele pe care le-a prezentat au fost preluate și că se încearcă să se găsească soluții pentru includerea lor în Programul Național de Redresare și Reziliență care trebuie finalizat pîna la data de 30 aprilie 2021 și trimis la Comisia Europeană.

„Prioritatea de grad zero a municipalității sucevene în această perioadă este atragerea de fonduri europene”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de