Soluția găsită de Ion Lungu pentru a putea deschide două centre comunitare de vaccinare: medici stomatologi vor coordona cele două centre


Intră acum și în grupul de

Doi medici stomatologi, angajați ai Primăriei Suceava, vor fi coordona primele două centre comunitare de vaccinare din Suceava, cel amenajat la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și cel de la Școala 11 din Burdujeni.

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că a doi medici stomatolgi care sunt angajați ai Primăriei Suceava vor fi cei care vor coordona două centre comunitare de vaccinare care vor putea fi deschise din 15 februarie din cele cinci pregătite să funcționeze în municipiu.

Lungu a spus într-o declarație de presă că  s-a reușit să se organizeze două echipe complete pentru două centre de vaccinare.

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 9 februarie 2021

„Șansa noastră este faptul că este permis de Ministerul Sănătății să se folosească la aceste centre de vaccinare doctorii stomatologi”, a spus Lungu.

El a spus că din acest motiv a numit doi medici stomatologi coordonatori la cele două centre care ar urma să se deschidă.

„Sunt medici stomatologi angajați ai Primăriei Suceava și avem echipe complete acolo cu medici generaliști, asistenți, registratori”, a declarat primarul.

Ion Lungu a mai declarat că a semnat miercuri dimineața contractele cu respectivele persoane și că, în măsura în care se vor deschide centrele de vaccinare, cu avizul INSP, are speranța că din 15 februarie vor funcționa încă două centre de vaccinare în municipiul Suceava.

„Continuăm să căutăm medici și, în mod special coordonatori, pentru celelalte centre”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de