Încrengăturile legate de Primăria Vatra Moldoviței par să fie mult mai complexe decât scandalul angajărilor/detașărilor incorecte luat în vizor de DNA


Intră acum și în grupul de

Scandalul angajărilor/ detașărilor prin intermediul Primăriei Vatra Moldoviței vizat de procurorii anti-corupție din Iași pare să fie doar vârful icebergului, iar încrengăturile par să fie mult mai complexe.

Potrivit unor informații ale ziarului Puterea, fostul ministru liberal al mediului, Costel Alexe, actual Președinte al Consiliului Județean Iași, ar fi primit anul trecut 300 de metri cubi de cherestea de cea mai bună calitate, cu titlu gratuit prin intermediul secretarului de stat Puiu Gelu, care i-ar fi comandat primarului din comuna Vatra Moldoviței, Virgil Saghin cantitatea de cherestea în cauză.

Aceeași sursă susține că primarul Virgil Saghin, iar fi cerut administratorului unei firme să se ocupe de comanda fostului ministru liberal, Costel Alexe.

Lemnul, care ar proveni din cantoanele  silvice Dragoșa și Crăci ar fi fost tăiat ilegal în totalitate, ar fi fost transportat la sediul firmei din Frasin pentru a fi debitat și transformat în cherestea, afirmă aceleași surse, și apoi ar fi fost transportat la proprietatea din Iași al lui Costel Alexe.

De menționat este că fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, este cercetat de DNA pentru că ar fi primit gratuit 22 de tone de tablă tot pentru proprietatea lui din Iași.

Ziarul Puterea mai arată că secretarul de stat liberal Gelu Puiu s-ar fi ocupat și de plantarea pe proprietatea lui Costel Alexe și a unei suprafețe semnificative de puieți de salcâm.

Primarul din Vatra Moldoviței este vizat în prezent de verificări ale DNA Iași privind angajările urmate de detașări făcute prin intermediul instituției pe care o conduce.

Verificările au fost inițiate după ce presa a relatat că o  absolventa de Chimie fără vechime în domeniu, care a lucrat chelneriță, dar care ar fi nepoată a primarului din Vatra Moldoviţei precum şi tatăl directorului general adjunct al AN Apele Române, au ajuns la ABA Prut-Bârlad din Iaşi prin primăria suceveană.

Cei doi au demisionat de la  ABA Prut-Bârlad în primele zile ale scandalului.


Intră acum și în grupul de