Lucian Harșovschi anunță digitalizare și aplicarea GDPR la asociațiile de proprietari: Pe listele de plată nu vor mai apărea numele proprietarilor


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat, miercuri, că asociațiile de proprietari din municipiu trebuie să-și digitalizeze activitatea, dar și să aplice regulamentul GDPR pentru protecția datelor cu caracter personal.

Viceprimarului a spus că sunt 129 de asociații de proprietari în municipiul Suceava, iar din 17 decembrie a fost modificat în Consiliul Local Regulamentul de organizare și funcționare a asociațiilor de proprietari.

El a spus că în regulament se precizează că este neapărat necesar ca pe listele de plată să nu mai apară numele proprietarilor.

„Intrai în scara blocului, te uitai pe lista de plată și aflai exact unde locuiește o persoană”, a spus viceprimarul.

El a atras atenția președinților asociațiilor de proprietari să întocmească listele de plată după noul model care nu conține numele persoanelor.

Pe listele de plată trebuie să apară și veniturile nete obținute de cei de la asociația de proprietari respectivă, fără nume, ci doar funcția și salariul.

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 16 februarie 2021

„Asociațiile de proprietari trebuie să înțeleagă că suntem în 2021, că trebuiesc respectate anumite lucruri și recomandări”, a spus viceprimarul.

El a arătat că a transmis din 25 ianuarie o adresă prin care a anunțat că trebuie să aplice noile reglementări și că  doar  25 la sută dintre asociații au dat curs.

În ceea ce privește digitalizarea el a anunțat că a solicitat ca asociațiile de proprietari să facă foarte multe operațiuni în mod online.

Lucian Harșovschi a spus că este important ca asociațiile de proprietari să facă o platformă astfel încât sucevenii să poată trimite citirile de pe aparatele de măsurare a consumului de utilități și să-și poată citi online ceea ce au de plată și să facă plățile online.

„Întâmpinăm reticență din partea asociațiilor care spun că oamenii sunt mai în vârstă și nu vor”, a arătat viceprimarul.

El a spus însă că a constatat că sunt chiar și suceveni mai în vârstă care știu să citească indexul și să trimită prin sms sau să introducă într-o aplicație și că nu mai acceptă scuze din partea asociațiilor.

Lucian Harșovcshi a arătat că asociațiile vor trebui să realizeze aceste platforme online care să permită proprietarilor să fie informați și în același timp să poată să realizeze și operațiunile ca și până acum.


Intră acum și în grupul de