Ritm bun de executie a proiectelor derulate prin POR in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Programul Operaţional Regional merge cel mai bine din toate programele operaţionale”, a afirmat joi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care este şi preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est. El a precizat că va solicita Guvernului să aloce fonduri pe POR de pe alte programe operaţionale unde nu sunt suficiente proiecte faţă de sumele alocate iniţial.

O asemenea modificare a sumelor alocate programelor operaţionale trebuie însă aprobată de Comisia Europeană. „Cineva trebuie să ceară, cu argumente, o asemenea realocare de fonduri pentru ca să înceapă demersuri în acest sens”, a spus Flutur care a menţionat că este necesar să fie absorbite fondurile alocate României de UE.

Preşedintele CJ a menţionat că miercuri, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est a fost făcută o analiză a stadiului proiectelor derulate prin Programul Operaţional Regional, constatând că ritmul de execuţie este bun. El a exemplificat cu situaţia judeţului Suceava unde au fost aprobate 46 de proiecte, din care 26 sunt în execuţie, trei în faza de contractare, şapte în cea de precontractare, iar zece în evaluare tehnică. Flutur a mai arătat că Suceava este primul municipiu din ţară care a depus Planul Integrat de Dezvoltare şi că în luna mai ar putea fi semnat contractul, în valoare de 23 de milioane de euro, pentru proiectele incluse în acest plan.

Şeful deliberativului judeţean a mai precizat că a cerut şi Ministerului Agriculturii să aloce fonduri suplimentare pentru proiectele depuse de localităţile rurale pentru modernizarea satului românesc prin măsura 3.2.2. din PNDR. Flutur a arătat că un număr de 1800 de primării din mediul rural au depus astfel de proiecte care ar trebui finanţate.


Intră acum și în grupul de