Conferinta pe tema conflictului transnistrean, la Universitatea suceveana “Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

“Transnistria – conflict la graniţa UE”, este tema unei conferinţe care se va desfăşura sâmbătă, de la ora 10:00, în amfiteatrul “Dimitrie Leonida” al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava. Evenimentul este organizat de Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia GIRB cu prilejul celei de a 18-a aniversări de la izbucnirea conflictului transnistrean, care nici până astăzi nu şi-a găsit soluţionare.

Printre invitaţii speciali ai manifestarii se numără Andrei Covrig, preşedintele Alianţei Organizaţiilor Veteranilor de Război din Republica Moldova, Ion Manole, preşedintele Asociaţiei “Promo-Lex”, organizaţie non-guvernamentală care se ocupă în exclusivitate de drepturile omului din regiunea transnistreană şi Vasile Efors, prodecanul Facultăţii de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, martorul evenimentelor tragice din anul 1992, din Tiraspol.

Conferinţa “Transnistria – conflict la graniţa UE” îşi propune să îi familiarizeze pe cei prezenţi cu evenimentele din ’92. Vor fi aduse în discuţie originile conflictului transnistrean dar şi situaţia actuală a cetăţenilor acestei regiuni, din Republica Moldova.


Intră acum și în grupul de