Un lider sindical acuză autoritățile că de șase luni Vama Siret, cel mai mare punct la frontiera externă al UE nu are curent electric și că se lucrează în beznă. ANAF spune că s-au montat trei proiectoare și că se caută soluții


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor „Diamantul”, Gabriela Cioban Croitoriu, acuză autoritățile că de mai bine de 6 luni cel mai mare punct de trecere a frontierei externe cu UE, PTF Siret, nu are curent, angajații lucrând în beznă.

„Mai bine de 3 luni, SPR Diamantul a formulat cereri pentru a putea accesa curentul electric pentru iluminat în punct. Cui s-a adresat? Pai cui… Președintelui României, Guvernului României, Prefecturii Suceava, Consiliului Județean Suceava, Primăriei Siret, Eon România, ANAF, Direcția Vămilor, Poliției de Frontieră. Ce a primit? O direcționare ciclică între instituții a petiției noastre, o pasare a responsabilității statului român foarte bine orchestrată și spre surprinderea tuturor o beznă în continuare”, arată Gabriela Cioban Croitoriu.

Vicepreședintele SPR „Diamantul” spune că orice cetățean ce trece prin acest punct de la frontieră externă „are dreptate să nu recunoască că existăm”.

Ea adaugă și o adresă primită din partea ANAF-Direcția Regională Iași în care se arată că problema în Vama Siret s-a acutizat pe parcursul anului 2020, dar că va fi rezolvată prin proiectul POIM și că au fost montate trei proiectoare care iluminează zona perimetrală a arterei de călători, fiind contactate firme care să găsească soluții pentru remedierea problemei.


Intră acum și în grupul de