Schimbări la examenul pentru permisul auto în Suceava. Plecarea la proba de traseu este din alte locații decât cea de până acum


Intră acum și în grupul de

Șeful Serviciului Înmatriculări și Permise Auto Suceava, Alexandru Duțuc, a declarat, luni, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că de luni proba de traseu nu mai pornește din parcarea fostei fabrici de sticlă și că au fost stabilite noi parcări de unde aceasta va debuta.

„Am început deja, de astăzi, să lucrăm după o nouă metodologie”, a spus Duțuc.

El a menționat că au fost formate grupuri de candidați și se folosesc alte puncte de plecare pentru proba de traseu.

„Nu mai folosim locația anterioară. Persoanele care urmează să susțină examenul într-o anumită zi se adună în parcarea Iulius Mall, se face prezența și instructajul, după care se deplasează la parcările Selgros și Ramiro, și cea din apropierea Gării Ițcani, fosta platformă de încărcare a vagoanelor, care e pentru vehicule mai mari”, a spus Duțuc.

El a spus că s-a dorit schimbarea acestor puncte de plecare pentru că examenul durează și candidații pot să beneficieze de adăpost de intemperii, toaletă, și zonă de unde se pot achiziționa alimente și băuturi nealcoolice.

Alexandru Duțuc a mai spus că o a patra locație, care este de rezervă dacă intervin anumite situații, este parcarea de lângă sala evenimete Eden Garden.

Șeful de Serviciu a mai anunțat că de duminică sunt șapte examinatori, după ce au fost delegați patru lucrători din cadrul IPJ Suceava care au parcurs procedura, au susținut cursuri și au dat examen de final. „De duminică au început să examineze. Avem șapte examinatori, sau opt cu mine dacă e nevoie de suplimentare. Lucru pe care l-am făcut și duminică”, a spus Duțuc.

El spune că în actuala situație se încearcă să se mențină ritmul de programări la intervalul de acum, iar că pentru reducerea acestui interval ar mai fi nevoie încă cel puțin patru examinatori pentru proba de traseu.

„Acum să ne menținem pe linia de plutire. Până se va clarifica situația colegilor vizați de acțiunea DNA nu vom găsi alte soluții, va trebui să improvizăm și să lucrăm cu colegi detașați”, a spus Duțuc care  a menționat că în schema de personal sunt incluse și persoanele care acum sunt suspendate ca urmare a cercetărilor făcute de DNA și că acestea vor fi menținute în schemă până la o decizie definitivă a instanței de judecată.


Intră acum și în grupul de