Val de agresiuni, duminica, în localitățile sucevene. Alcoolul printre principalele cauze


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 21 februarie, în localitățile sucevene s-au înregistrat mai multe agresiuni, multe fiind generate de abuz de alcool.

Un caz grav s-a produs pe raza satului Plutonița, oraș Frasin. Astfel, în jurul orei 00:30, un tânăr de 26 ani a fost lovit cu o sticlă în cap de un alt tânăr, de 29 ani. Incidentul s-a produs în fața unui bar.

Tânărul lovit a fost transportat la spital Spitalul Orășenesc Gura Humorului și diagnosticat cu „plagă parietală stângă, plagă occipitală” iar ulterior acordării îngrijirilor medicale a fost externat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Pe lângă asta, ambii tineri au fost amendați pentru că s-au aflat afară nejustificat după 23:00, fiind inițiate verificări și la barul menționat.

Tot alcoolul a fost de vină pentru agresiunea ce a avut loc în comuna Burla. Concret, doi tineri din localitate au consumat toată ziua băuturi alcoolice. În jurul orei 00:00, când unul dintre ei (28 ani) a vrut să plece acasă, a constatat că căruța și calul pe care i-a lăsat în fața casei au dispărut. Atunci, tânărul a bătut gazda.

Agresiunea i-a adus tânărului un dosar penal, însă nu și calul. Concret, polițiștii au găsit căruța la aproximativ 200 m de casa menționată. Vecinii au relatat că au văzut cum calul se deplasa singur spre comuna Volovăț.

Tot duminica l-a spital a ajuns un tânăr (23 ani) din Vama. El a fost bătut de către un consătean, însă fără a preciza motivul. În orice caz, polițiștii au întocmit dosar penal, iar tânărul a fost spitalizat cu dureri în zona capului, abdomenului, membrelor inferioare și superioare.

La spital a ajuns și un bărbat din comuna Arbore, după ce a fost bătut de cumnatul său. El a declarat că a avut discuții contradictorii cu cumnatul, motiv pentru care a fost lovit în față, necesitând îngrijiri medicale. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunilor de ”lovirea sau alte violențe” şi „amenințare”.

Încă o agresiune a avut loc în comuna Ilișești, unde o femeie a fost agresată de către un vecin. Între cei doi a izbucnit un conflict într-un magazin din localitate, bărbatul fiind băut și lovind-o. Imediat, femeia a apelat 112, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar penal.


Intră acum și în grupul de