Imprumut bancar de 20.000 de euro cu acte false


Intră acum și în grupul de

La propunerea I.P.J. Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat începerea urmăririi penale a trei persoane ce au făcut un împrumut de 20.000 euro cu acte false. Potrivit IPJ Suceava persoanele cercetate sunt A. Vilhelmina, de 57 ani, A. Vasile, de 58 ani, ambii din comuna Dărmăneşti şi D. Adriana, de 30 ani, din municipiul Rădăuţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de „înşelăciune”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „uz de fals”.

Cei trei, în luna mai 2008, au solicitat şi obţinut de la o bancă cu sucursală în Rădăuţi, un credit pentru nevoi personale în valoare de 20.000 euro, prin inducerea în eroare a unităţii bancare.

Pentru obţinerea creditului aceştia au prezentat o adeverinţă de salariu şi carnete de muncă falsificate, întocmite pe numele lor, din care rezulta fictiv calităţile de angajaţi la o societate comercială din Milişăuţi.

Documentele au fost falsificate de D. Adriana, aceasta semnând totodată în fals şi cererile de acordare a creditului pe care le-a depus la bancă.

Sumele obţinute din credit au fost însuşite de D. Adriana, care le-a folosit în interesul său şi al altor persoane.


Intră acum și în grupul de