Din nou scade rata de infectare Covid-19 la nivelul județului și municipiului Suceava: În județ rata este de 1.21 la mie, iar în municipiu reşedinţă de judeţ de 2.15 la mie


Intră acum și în grupul de

Incidența cazurilor de Covid-19 la nivelul județului Suceava este, de 1.21 la mia de locuitori, a informat marți Prefectura Suceava. Reamintim că ieri rata în județ era de 1.22 și respectiv 1.23 la mie.

Totodată, rata de infectare în municipiul Suceava este de 2.15 la mie, ieri fiind 2.17 la mie.

Pe lângă asta, în județul Suceava sunt trei localități în care rata de infectare este peste 3 la mia de locuitori.

Prefectura Suceava a mai informat că în această săptămână va intra în vigoare o modificare legislativă importantă și anume modalitatea în care se calculează rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori.

Concret, potrivit Hotărârii de Guvern, începând cu 26 februarie 2021 incidențele cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile vor fi calculate inclusiv cu numărul de cazuri din focarele existente în fiecare localitate.

Această modificare legislativă se va traduce în unele cazuri ale localităților care au înregistrate focare Covid-19 în schimbarea scenariului după care funcționează restaurantele, cafenelele și sălile de spectacole, inclusiv a scenariilor în care vor funcționa școlile.

Vă prezentăm situația pe localități:


Intră acum și în grupul de