Codurile de vreme rea vor fi anunțate pe panouri în județul Suceava. Gheorghe Flutur vrea ca și turiștii să fie informați despre capriciile vremii


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, în plenul Consiliului Județean Suceava că în acest an va fi finanțat un proiect în parteneriat ISU Suceava- Salvamont Suceva pentru montarea de panouri avertizoare care să anunțe codurile de vreme rea din județ.

„Sunt foarte hotărât. Deocamdată minimum cinci panouri mari avertizoare pe care să fie prezentate avertizările meteo”, a spus Flutur.

El a arătat că pe panouri vor fi prezentate mesaje sintetice cu avertizarea meteo.

„Amintiț-vă accidentul de la Iacobeni când o femeie și-a pierdut viața. O familie venea de la București spre Vatra Dornei. S-a pus problema că cine e vinovat, cine trebuia să-i avertizeze”, a declarat Flutur.

El a spus că a avut discuții pe această temă cu ISU și Salvamont privind montarea acestor panouri.

„Să pună aceste panouri care să fie încărcate automat când vine codul de vreme rea și turistul să știe. Am cerut celor de la Salvamont să se gândească și la niște sisteme de alertă pentru că sunt turiști care nu sunt învățați cu capriciile vremii de la noi”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de