Doar 198 persoane s-au vaccinat joi împotriva Covid-19 în centrele de vaccinare din județul Suceava, iar alți 190 suceveni s-au înscris pentru vaccinare în cursul zilei de astăzi. A fost mărit numărul de locuri pentru administrarea vaccinului britanic AstraZeneca


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de 25 februarie, 198 de suceveni s-au vaccinat împotriva Covid-19, dintre care 73 cu prima doză și 125 cu doza a doua, a informat Directorul executiv al DSP Suceava, Dinu Sădean.

Distribuția pe centre de vaccinare este următoarea:

– Spitalul Județean Suceava – 67

– Spitalul Municipal Rădăuți – 21

– Spitalul Orășenesc Gura Humorului – 18

– Spitalul Boli Cronice Siret  – 12

– Sala de sport Liceul Ștefan cel Mare Suceava – 71

– Sala sport Sc. Gen. Miron Costin Suceava- 9

Până în prezent, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2 24.925 persoane cu doza I și 17.699 persoane cu doza a II-a.

Pentru data de 26 februarie, pe raza județului Suceava, s-au înscris pentru vaccinare 190 de persoane, dintre care 87 persoane pentru rapel.

Directorul executiv al DSP Suceava, Dinu Sădean, a mai informat că, începând de luni, 1 matie 2021, pe raza județului Suceava, trei cabinete devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNtech.

Aceste cabinete sunt :

  • Centrul de vaccinare Scoala Miron Costin Suceava,
  • Centrul de vaccinare Casa de cultura Al. Arșinel Dolhasca
  • Centrul de vaccinare Stadion Vatra Dornei

Potrivit sursei citate, 3.600 persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile în aceste cabinete, capacitatea fiecărui cabinet fiind de 60 loturi disponibile pe zi.

De menționat că, programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând,  de mâine 27 februarie. Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva Covid-19 fac parte din  Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, indiferent de vârsta si persoanele cu dizabilități.

De asemenea, în paralel continua programarea persoanelor înscrise in procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford AstraZeneca. În acest sens, la Liceul Ștefan cel Mare Suceava se vor adaugă trei fluxuri noi, crescând astfel capacitatea centrului de vaccinare  la 240 locuri/zi.


Intră acum și în grupul de