Polițiștii suceveni au confiscat în primele două luni ale anului peste 1200 de metri cubi material lemnos în valoare de 200.000 de lei


Intră acum și în grupul de

De la începutul anului 2021 polițiștii suceveni au intensificat activitățile de prevenire și combatere a infracțiunilor silvice fiind confiscați deja până la această dată în urma acțiunilor polițiștilor în teren peste 1200 metri cubi material lemnos în valoare de circa 200.000 lei.

De asemnenea, în cazurile prevăzute de lege s-a procedat și la indisponibilizarea vehiculelor utilizate pentru transport iar în situațiile de încălcări ale legislației penale au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, dar și infracțiuni asociate (flasuri, uz de fals, abuz în serviciu, etc.) cercetările fiind efectuate sub coordonarea unităților de parchet.

Poliția Județeană Suceava arată că prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

Astfel, săptămânal sunt orgnizate activități în sistem intergrat cu participarea polițiștilor din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, a polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu participarea polițiștilor rutieri dar și din cadrul subunităților de la nivel județean. La acțiuni sunt cooptați, de asemnealucrători de jandarmi dar și specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și Direcției Silvice Suceava.

Doar în ultima săptămână, perioada 19.02-26.02.2021, conform Planului de acțiune “Scutul Pădurii” poliţiştii din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea SOP – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Au fost efectuate 55 de controale pe drumurile publice, dar și șapte controale în fondul forestier și la unități de debitare și prelucrare material lemnos.

În cadrul controalelor a fost constatată o infracțiune la Legea nr. 46/2008 și au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 35.880 lei, toate la acte normative care reglementează regimul silvic.

Au fost confiscați  271,94 m.c. material lemnos în valoare de  49.220 lei.

La acțiuni au participat 61 de polițiști, 4 lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și 3 specialiști din cadrul Direcției Silvice Suceava.     

Poliţiştii suceveni atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.


Intră acum și în grupul de