Presedintele CJ Suceava sprijina accesarea de proiecte prin programul Leader al UE (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Grupurilor de Acţiune Locală (GAL) din judeţ s-ar putea asocia cu GAL Marsica din Abruzzo, un grup de acţiune locală a comunităţii montane din regiunea italiană, în vederea accesării de proiecte prin programul Leader al UE.

„Leader este un motor pentru dezvoltare acolo unde alte programe europene nu ajung”, a declarat marţi, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că va sprijini această asociere.
El a spus într-o conferinţă de presă că parteneri ai judeţului Suceava din regiunea italiană Abruzzo au prezentat grupurilor de acţiune locală din judeţ exemple de bună practică în cadrul Programului Leader al UE, ce face parte din PNDR şi prin care se alocă până la 200.000 de euro pentru diverse proiecte.

Potrivit preşedintelui CJ, în judeţul Suceava funcţionează în prezent şase grupuri de acţiune locală (GAL) care acoperă teritorial întregul judeţ, acestea urmând să stabilească strategii de dezvoltare a microregiunilor. Flutur a subliniat că prin Leader pot fi finanţate diverse proiecte, de la cele sociale, cum ar fi sprijin pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate sau cămine de bătrâni, până la producerea de biomasă, amenajări de păşuni, desecări, aducţiuni de apă pentru animale, platforme pentru deşeuri, sau reţele de iluminat pentru case izolate sau ferme.


Intră acum și în grupul de