Un angajat al Primariei a depus o plangere penala impotriva lui Ion Lungu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, este acuzat de un salariat al Primăriei, anonim, de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, abuz în serviciu şi purtare abuzivă, pentru că nu au fost plătite încă drepturile salariale câştigate în instanţă de angajaţii instituţiei.

Edilul-şef sucevean a prezentat în cadrul conferinţei de miercuri plângerea penală împotriva sa depusă la Parchet pentru că nu a plătit sporurile câştigate de angajaţi în instanţă. Potrivit lui Lungu, în baza hotărârilor judecătoreşti, salariaţii instituţiei ar trebui să primească, în total, 5,1 milioane de lei reprezentând drepturi salariale care nu le-au fost acordate. El a arătat că această sumă urmează să fie acordată angajaţilor eşalonat, pe parcursul a trei ani, iar în acest an se vor achita 1,7 milioane de lei. „Jumătate din suma alocată pentru acest an se plăteşte azi”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei şi-a exprimat speranţa că prin legea unică a salarizării să fie asigurată o salarizare echitabilă a angajaţilor din sistemul bugetar, menţionând că în prezent sunt diferenţe mari între angajaţii ce sunt funcţionari publici şi angajaţii contractuali.


Intră acum și în grupul de