Garda Forestieră Suceava a testat noul SUMAL 2.0 aplicând amenzi de 15.000 lei și confiscând 93 mc de lemn


Intră acum și în grupul de

Delegații Gărzii Forestiere Suceava și polițiștii suceveni au efectuat controale folosind aplicația mobilă SUMAL 2.0 Control, se arată într-un comunicat al Gărzii Forestiere, emis miercuri.

Astfel, noul sistem a ajutat la depistarea unor abateri grave la o firmă silvică din județul Suceava, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 15.000 lei și 93 mc lemn rotund rășinoase.

Garda Forestieră Suceava a precizat că, în ultima perioadă, a desfăşurat şi alte acţiuni de control în colaborare cu IPJ Suceava, fiind verificate aspecte precum:

  • existenţa stocurilor de material lemnos din depozitele primare, în concordanţă cu documentele electronice care atestă proveniența respectivelor volume;
  • modul de emitere/generare a documentelor aferente transporturilor de materiale lemnoase de la locul de recoltare, corectitudinea acestora, modul de raportare a datelor în programele informatice specifice;
  • existenţa şi corectitudinea informațiilor furnizate în programul informatic, pentru materialul lemnos expediat/transportat/recepționat.

Pe lângă asta, Garda Forestieră Suceava a anunțat că vine în sprijinul operatorilor care activează în sfera specifică domeniului forestier, prin implementarea unor măsuri de consultanță oferite prin serviciul de CALL CENTER, pe durata întregii săptămâni, inclusiv sâmbătă și duminică.

Prin acest serviciu a fost oferit sprijin tehnic de specialitate operatorilor economici cât și transportatorilor de materiale lemnoase.

Sursa citată susține că noul sistem SUMAL 2,0 asigură debirocratizarea operatorilor din domeniu dar totodată este și un instrument eficient de control și urmărire a trasabilității materialelor lemnoase.


Intră acum și în grupul de