23 de persoane rănite în accidentul din comuna Arbore. Coliziunea a fost provocată de un tânăr care nu a păstrat distanța în mers, iar în autobuzul școlar erau mai multe persoane decât era prevăzut


Intră acum și în grupul de

26 de persoane dintre care 19 elevi au fost implicate într-un accident produs în comuna Arbore, în data de 3 martie. Din ei, 23 de persoane au ajuns la spital.

Comisarul șef de poliție Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava, a declarat că accidentul s-a produs după ce un tânăr (21 ani) din Cajvana nu a păstrat distanța regulamentară în mers astfel că a acroșat ușor vehiculul din fața sa.

Ulterior, el a intrat pe contrasens, unde a izbit frontal un microbuz școlar al unui liceu din Cajvana. În urma impactului microbuzul școlar s-a răsturnat într-un șanț.

Din fericire nu s-au înregistrat în rândul elevilor persoane vătămate grav, persoanele cu leziuni mai importante fiind din vehiculul care a pătruns pe contrasens, a menționat Epureanu.

Potrivit lui, se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă, dar a fost informat și ISCTR care să facă verificări întrucât microbuzul era omologat pentru transportul a maximum 15 elevi, dar au fost identificate 19 persoane.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată a declarat că toate persoanele implicate în accident au fost monitorizate din punct de vedere medical, iar inițial au fost transportate 15 persoane la spital, iar alte 8 sunt transportate spre UPU Suceava. Printre persoanele rănite sunt și elevii din microbuzul școlar, ei având vârste între 15 și 19 ani.

„Toți cei 23 de răniți sunt conștienți și cooperanți”, a spus lt. Alin Găleată.

Potrivit lui, s-a activat Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului au fost trimise zece ambulanțe, atât de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava cât și SMURD, fiind și o ambulanță pentru victime multiple și o autospecială pentru descarcerare.


Intră acum și în grupul de