Incendiul de la Palatul Administrativ din Suceava declarat lichidat după șapte ore de intervenție. Cauza probabilă a incendiului va fi stabilită de o comisie


Intră acum și în grupul de

Incendiul care a afectat acoperișul Palatului Administrativ din Suceava a fost declarat lichidat la ora 15:50, după o intervenție care a durat șapte ore.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată a precizat că o comisie formată din specialiști cercetează în prezent locul pentru stabilirea cauzei probabile de declanșare a incendiului.

El a menționat că la fața locului rămân pentru monitorizare o autoscară și o autospecială de stingere.

Incendiul care a cuprins acoperișul Palatului Administrativ din Suceava a fost anunțat la ora 8:55, iar primele echipaje de pompieri au ajuns în zonă după câteva minute.

Potrivit lt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor de intervenție întreaga zonă era inundată cu fum și ceea ce denotă că incediul era deja cu amploare și a fost observat și anunțat cu întârziere.

El a subliniat că la momentul sosirii pompierilor incendiul era dezvoltat deja foarte puternic.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a mai declarat că incendiul a fost localizat în primele 30 de minute de intervenție după care s-a acționat din interiorul și din exteriorul clădirii pentru lichidare.

Suprafața afectată este de circa 2000 de mp.

Pentru stingerea incendiului au acționat 18 autospeciale de stingere la ISU Suceava și ISU Botoșani cât și de la serviciile voluntare pentru situații de urgență și cinci autoscări.


Intră acum și în grupul de