Atleții dorneni, rezultate remarcabile la Campionatul Național de Juniori2. Claudia Ionela Costiuc a devenit campioană națională la proba de 800 de metri


Intră acum și în grupul de

Atleții Clubului Sportiv Municipal „Dorna” Vatra-Dornei club finanțat de administrația locală care au participat, vineri și sâmbătă, la etapa finală a Campionatului Național de Juniori 2, competiție adresată sportivilor cu vârsta sub 18 ani și desfășurată în Sala de Atletism „Ioan Soter” din București, au revenit acasă cu rezultate excelente.

Mulțumită sfaturilor primite de la profesorul Cristina Prâsneac, atleții dorneni au cucerit un  titlul de campion național, unul de  vicecampion național și o medalie de bronz.

Astfel, la proba de 800 metri, Claudia Ionela Costiuc  s-a mobilizat exemplar și a alergat atât de repede încât a scos primul timp din concurs (2.11.73 ), câștigând medalia de aur  și titlul de campion național. Tot sportiva dorneană Claudia-Ionela Costiuc a obținut medalia de bronz în proba de 400 metri.

Nu în ultimul rând, în ștafeta de 4×400 de metri, desfășurată în a doua zi de concurs, echipajul format din atleții Covasneanu David, Kore Robert-Petru , Prâsneac Alexandru a făcut o cursă fantastică, iar la final cei patru sportivi s-au clasat locul II și au câștigat medalia de argint.

Cu timpul de 3:15.25, dornenii s-au situat după echipajul de la CSS Ploiești (timp 3:14.64) .

Cristian Prâsneac, profesor CSM „Dorna” Vatra-Dornei a declarat că este foarte încântat de evoluția sportivei Claudia Ionela Costiuc care în cursa de 800 metri a reușit un personal best 2.11.73 care dă speranțe ca după sezonul de aer liber să reușescă baremul pentru Campionatul Mondial U  20 Nairobi -Kenya, Campionatul European U 20 Talinin Estonia și Campionatul U 18 Rieti-Italia.

De menționat că tot la acest Campionat Național a participat și Alexandru Prâsneac care în urmă cu o săptămână a reușit recordul național în proba de 800 metri la categoria U 16 .

În proba de 800 m, cu 40 de metri înainte de final, când conducea, a fost împins de un alt sportiv, s-a dezechilibrat și a abandonat cursa.


Intră acum și în grupul de