Presupus instructor de arte martiale, cautat de politie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

K. Karoly, de 39 ani, din localitatea Ozun, judeţul Covasna, se poate lăuda că este unul dintre cei mai căutaţi infractori din ţara noastră după ce a reuşit “performanţa” să înşele cu diferite sume de bani sute de persoane.

Ultima lovitură a dat-o în judeţul Suceava în zona Dornelor. Astfel, pe parcursul lunii trecute bărbatul a mers la mai multe şcoli din nu mai puţin de 8 localităţi (Poiana Stampei, Coşna, Dorna Candrenilor, Iacobeni, Crucea, Dorna Arini, Şaru Dornei şi Panaci). Aici omul s-a recomandat ca fiind instructor autorizat de arte marţiale, iar cine vrea să-i urmeze cursurile este binevenit după ce achită o taxă de 20 de lei. Mai mult, acesta se oferea ca pentru alţi 75 de lei să le facă rost copiilor de echipament sportiv de specialitate.

Conform declaraţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Gabriel Panţîru, “pentru a fi cât mai credibil, falsul profesor, a prezentat conducerilor instituţiilor de învăţământ vizitate, în traducere din limba maghiară, o „Autorizaţie internaţională de funcţionare” care atesta calitatea acestuia de maestru instructor de Aikido” şi care-i conferea drept de instruire internaţională (documente false) şi pe deasupra se recomanda şi membru al Federaţiei Maghiare de Arte Marţiale.

Omul a câştigat încrederea cadrelor didactice şi a părinţilor, dar după ce a ridicat aproape 8000 de lei de la 345 elevi fără a elibera vreun document justificativ, învinuitul a uitat să mai vină la cursurile de pregătire.

Acum este de negăsit, iar poliţia încearcă să dea de urmele lui fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii, înşelăciune şi tentativă la infracţiunea de înşelăciune. Mai mult, escrocul are dosare care cântăresc kilograme grele de acuzaţii asemănătoare şi în alte judeţe ale ţării.


Intră acum și în grupul de