Primarii suceveni, instruiti in programul „Renasterea satului romanesc – 10 case pentru specialisti” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarii din judeţul Suceava vor trebui să identifice în ce mai scurt timp loturi de teren pentru construirea de locuinţe prin Programul „Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialişti”, aprobat de Guvern, care urmează să fie derulat prin Agenţia Naţională de Locuinţe. Prezent la întâlnirea de vineri cu edilii suceveni, prefectul Sorin Arcadie Popescu a expus acest program şi a explicat că va trebui să se aibă în vedere gruparea acestor case în cât mai puţine locaţii, iar amplasamentul să fie numai în satul reşedinţă de comună.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, le-a cerut primarilor suceveni ca în acest proiect să identifice categoriile de specialişti, iar locuinţele să fie amplasate în zona centrală şi să respecte arhitectura locală. „Să nu fie blocuri sau pagode”, a spus Flutur, care a menţionat că va cere MDRT să aprobe ca aceste locuinţe să respecte arhitectura locală. „E un dezastru dacă sunt făcute după proiect-tip. Dacă rămâne cu proiect-tip, eu voi cere ca acest lucru să nu fie implementat”, a spus Flutur, arătând că programul se numeşte „Renaşterea satului românesc” şi că e normal ca aceste locuinţe să se încadreze în arhitectura locală.

În cadrul întâlnirii, unii primari au arătat că nu au suficient teren pentru construcţia acestor locuinţe şi că ar prefera să fie făcut un bloc.

Prefectul a subliniat că programul prevede construcţia de case ce vor avea suprafaţa construită desfăşurată de 100 mp pentru locuinţele cu două camere, respectiv de 120 mp pentru locuinţele cu trei camere. El a menţionat că utilităţile şi dotările tehnico – edilitare se vor realiza prin obiective de investiţii promovate de primării, în corelare cu programul de construcţie de case pentru specialişti sau prin includerea în programe specifice derulate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.


Intră acum și în grupul de