Profesorii suceveni sunt instiintati telefonic ca li se iau bani din salarii


Intră acum și în grupul de

Revolta în rândul cadrelor didactice sucevene privind retribuţiile începe că ia amploare. Profesorii suceveni au început să fie sunaţi de secretarele şcolilor din judeţ care îi anunţă că li se iau bani din salarii. „Am fost sunată de secretara şcolii, care m-a anunţat că din salariul pe luna martie în va tăia două milioane de lei vechi, câte unul aferent lunii ianuarie şi februarie, pentru că, cică am primit mai mult. Am să cer grila de salarizare. Aşa ceva nu este admisibil. Şi aşa avem salarii de mizerie, iar acum ne iau şi din acestea?, ne-a spus o profesoară de la o şcoală din comuna suceveană Şcheia.

Marţi, Ministerul Educaţiei anunţa că, în judeţele Suceava, Buzău şi Galaţi salariile au fost calculate de inspectorat şi plătite conform Legii 221/2008 şi nu în baza OUG 41/2009, cum ar fi trebuit, ceea ce a însemnat că s-au produs creşteri de 33% ale fondului de salarii.

„Reamintim faptul că, prin decizii succesive, la începutul lunii februarie, Curtea Constituţională a declarat constituţionale prevederile OUG 31 şi 41/2009, privind salarizarea personalului bugetar ceea ce înseamnă că şcolile care au aprobat o salarizare mai mare decât cea prevăzută în aceste ordonanţe de urgenţă au greşit, au încălcat prevederile legale în vigoare… Acolo unde s-au calculat salariile încălcându-se legile în vigoare, s-au depăşit şi bugetele repartizate. Din păcate, vina aparţine celor care nu se raportează la lege, nu vreunei finanţări deficitare”, a precizat Ministerul Educaţiei.


Intră acum și în grupul de