Octav Cozmanca se lasa pagubas de proiectul reformarii stangii politice


Intră acum și în grupul de

Blocajul total la care s-a ajuns în procesul de fondare a unei stângi autentice, democrate, după luni de zile de eforturi susţinute la nivel central şi la judeţe, l-a determinat pe fostul preşedinte executiv al PSD, Octav Cozmâncă, să-şi anunţe vineri retragerea din acţiunea politică iniţiată de Aurelian Bondrea. „Deşi, la început, am avut toate promisiunile de asigurare a condiţiilor şi logisticii necesare până la dobândirea personalităţii juridice de către noul partid, ulterior au început să apară suspiciuni, tergiversări, lansarea unor zvonuri din partea unor binevoitori din preajma profesorului, inclusiv condiţionări inadmisibile care aveau legături cu Universitatea şi nu cu noul partid”, scrie Cozmâncă.

El îi transmite lui Aurelian Bondrea că a fost de bună credinţă şi că nu a participat la acest demers pentru bani sau avantaje. „V-am respectat profesionalismul, experienţa şi vârsta dumneavoastră, deşi nu credeam că putem ajunge la un asemenea tratament- eu, Octav Cozmâncă, Alin Teodorescu, precum şi colegii implicaţi în acest important proiect. Am pierdut timpul şi oportunităţile create, inclusiv climatul favorabil şi sprijinul unor forţe politice sănătoase din ţară şi Europa. Oare cine a avut un astfel de interes diabolic? Cine face jocurile în ,,parohia” dumneavoastră?”, mai scrie Cozmâncă.

El mai arată că nu ar vrea să accepte că Bondrea a fost influenţat de unii „delatori, mincinoşi şi securişti – oameni fără cuvânt – care una spun şi alta fac”, inclusiv „un individ pe care l-am ajutat prieteneşte” în mai multe rânduri ale carierei sale. El mai susţine că nu a acceptat să fie manipulat sau folosit pentru alte scopuri decât cele asumate, corecte şi legale. „Am avut şi am un comportament demn, serios şi corect, dovedind caracter şi verticalitate. Nu accept, sub nici o formă, să fiu ridicol sau demagog în faţa colegilor din judeţe. Mai bine mă retrag din această echipă. Rămâneţi cu cei care sunt ,,preş la uşă” sau se apleacă precum ghiocelul”, continuă Cozmâncă.

Fostul lider social-democrat arată că un proiect corect şi necesar pentru apărarea oamenilor care o duc din ce în ce mai greu a fost blocat, chiar deturnat, de unii indivizi din preajma lui Aurelian Bondrea cărora nu le place o stângă adevărată.
„Îi asigur, însă, că stânga românească autentică va continua şi fără ei, va depăşi obstacolele create de oameni implicaţi în alte proiecte personale, de grup de afaceri, unele chiar transnaţionale”, mai scrie Cozmâncă asigurând totodată că se va implica în realizarea unei autentice stângi democratice dacă va avea asigurate toate condiţiile necesare.

El îi transmite lui Bondrea că va renunţa la Proiectele de Statut şi Program politic iniţiate de acesta. „Atrag atenţia că, în cazul în care continuaţi demersul dumneavoastră nobil, să nu folosiţi denumirea propusă a partidului – ANSD – întrucât avocatul meu a înregistrat din anul trecut, cu prelungirile necesare, acest brand, în mod legal, la Ministerul Justiţiei”, subliniază Cozmâncă.

El mai arată că nu a făcut şi nu va face „şantaj”, dar nici nu va accepta să fie păcălit şi folosit aşa cum s-a încercat în ultima vreme. Cozmâncă menţionează că în viitorul apropiat va detalia punctele din declaraţie, subliniind că nu a fost traseist politic şi nu este „dezertor şi scripturist”, nu este şi nu va fi slugă, „dalmaţian” încercând să-şi salveze pielea şi onoarea.


Intră acum și în grupul de