Prefectul judetului vrea albii curate pana la incalzirea vremii


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat vineri, în cadrul întâlnii cu primarii din localităţile sucevene că a dispus, prin ordin, înfiinţarea unei comisii care să verifice toate cursurile de apă din judeţ. El a lansat un avertisment către edilii suceveni să cureţe toate albiile de resturi de material lemnos sau de deşeuri, care pot crea efect de baraj şi să ducă la inundarea unor zone, o dată cu încălzirea bruscă a vremii prognozată de meteorologi. „Din deplasările pe care le-am făcut în judeţ există foarte multe situaţii în care resturi de material lemnos sunt pe marginea apei şi se pot crea blocaje şi situaţii dezastruoase”, a spus Popescu.

El a subliniat că amenzile pentru nerespectarea legislaţiei privind igienizarea cursurilor de apă sunt foarte mari. „Până în prezent a fost aplicată Direcţiei Silvice Suceava o sancţiune contravenţională, în valoare de 75.000 lei, pentru depozitare de material lemnos în albia majoră a râului Suceava, în zona Brodina – Ulma”, a spus prefectul.

El a avertizat primarii să aibă în vedere în mod deosebit, decolmatarea torenţilor din apropierea locuinţelor cât şi a secţiunilor de curgere a apelor în zona podurilor şi podeţelor. „Dacă aceste măsuri sunt luate la timp şi realizate în mod corespunzător, diminuează în mod radical efectele inundaţiilor ce se pot produce, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase”, a spus Sorin Popescu.


Intră acum și în grupul de