VIDEO// Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă: Niciun document al instituțiilor din Palatul Administrativ Suceava nu a fost distrus sau compromis nici de foc și nici de apă/ Vezi imagini din interiorul clădirii


Intră acum și în grupul de

Autoritățile județene sucevene au permis, luni, presei să intre în clădirea Palatului Administrativ care a fost afectată de incendiul de sâmbătă.

Subprefectul Daniel Prorociuc a spus că birourile de la al doilea etaj au fost afectate mai mult de apă decât de flăcări.

„Am fost afectați mai mult de apă”, a spus Prorociuc.

Prefectura și CJ Suceava la două zile după incendiu!!

Prima vizită în Palatul Administrativ la 48 de ore după incendiul din 6 martie când a fost distrus tot acoperișul și o mare parte din mansarda clădirii vechi de peste 100 de ani!!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 8 martie 2021

El a menționat că, din biroul său, cu sprijinul pompierilor s-au salvat toate documentele și tehnica de calcul.

Subprefectul Prorociuc a condus jurnaliștii prin mai multe birouri din Prefectura Suceava pentru a prezenta situația de după eveniment și a menționat că se continuă transferarea documentelor spre Muzeul de Istorie unde va funcționa, temporar, Prefectura Suceava.

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, a prezentat la rândul său situația înregistrată în zona în care funcționează CJ Suceava.

El a spus că la parter și la primul etaj distrugerile nu sunt foarte mari și că speră ca după ce se va putea relua alimentarea cu energie electrică să se revină în birourile de la parter.

Niculai Barbă a subliniat că niciun document nu a fost afectat de incendiu sau apă.

„Niciun document al niciunei instituții nu a fost afectat nici de foc nici de apă. Niciun document nu a fost distrus sau compromis în vreun fel. Nici serverele STS sau SRI”, a spus Barbă.


Intră acum și în grupul de