Directorul tehnic al DS Suceava,Valerian Solovăstru, condamnat la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă și interzicerea ocupării unei funcții care implică exercițiul autorității de stat după ce a accidentat mortal o fetiță la Ilișești. Familia primește despăgubiri de circa 100.000 de euro


Intră acum și în grupul de

Judecătoria Suceava l-a condamnat, marți, pe directorul tehnic al Direcției Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă.

Decizia nu este definitivă.

Totodată, instanța aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a conduce autovehicule pe o durată de 2 ani, pedeapsă ce se va executa după executarea pedepsei închisorii sau considerarea ca executată a acesteia.

Judecătoria Suceava a mai aplicat inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a conduce autovehicule, pedeapsă ce se va executa de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Instanța deduce din pedeapsa rezultantă aplicată de doi ani închisoare, durata reținerii de la data de 31.07.2018, ora 18:00 până la data de 01.08.2018, ora 18:00.

Mai mult,  instanța dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul SOLOVĂSTRU VALERIAN în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare. Probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în S.N.D.G.J. a profilului genetic.

Judecătoria Suceava a mai admis acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava și obligă partea responsabilă civilmente SC OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A., să plătească părţii civile suma de 1303,92 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare efectuate de unitatea medicală cu persoana vătămată Rusu Albertina.

Judecătoria a mai admis în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile Rusu Florin, Rusu Cristina Lucia, Rusu Andrei Teodor, Rusu Viorica, Galaţan Grigore şi Galaţan Eugenia şi, în consecinţă obligă partea responsabilă civilmente SC OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. să plătească părţilor civile RUSU FLORIN şi RUSU CRISTINA LUCIA, suma de 29.353 lei, reprezentând daune materiale, sumă la care se adaugă dobânda legală de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la achitarea efectivă a acesteia. Obligă partea responsabilă civilmente SC OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. să plătească părţii civile RUSU FLORIN suma de 140.000 lei reprezentând daune morale, sumă la care se adaugă dobânda legală de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la achitarea efectivă a acesteia. Obligă partea responsabilă civilmente SC OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. să plătească părţii civile RUSU CRISTINA LUCIA suma de 140.000 lei reprezentând daune morale, sumă la care se adaugă dobânda legală de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la achitarea efectivă a acesteia. Obligă partea responsabilă civilmente SC OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. să plătească părţii civile RUSU ANDREI TEODOR suma de 80.000 lei reprezentând daune morale, sumă la care se adaugă dobânda legală de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la achitarea efectivă a acesteia. Obligă partea responsabilă civilmente SC OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. să plătească părţii civile RUSU VIORICA suma de 30.000 lei reprezentând daune morale, sumă la care se adaugă dobânda legală de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la achitarea efectivă a acesteia. Obligă partea responsabilă civilmente SC OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. să plătească părţii civile GALAŢAN GRIGORE suma de 30.000 lei reprezentând daune morale, sumă la care se adaugă dobânda legală de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la achitarea efectivă a acesteia. Obligă partea responsabilă civilmente SC OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. să plătească părţii civile GALAŢAN EUGENIA suma de 30.000 lei reprezentând daune morale, sumă la care se adaugă dobânda legală de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la achitarea efectivă a acesteia. Respinge celelalte pretenţii ale părţilor civile Rusu Florin, Rusu Cristina Lucia, Rusu Andrei Teodor, Rusu Viorica, Galaţan Grigore şi Galaţan Eugenia, ca fiind neîntemeiate. Respinge cererea de luare a măsurilor asigurătorii asupra bunurilor inculpatului SOLOVĂSTRU VALERIAN, formulată de către părţile civile Rusu Florin, Rusu Cristina Lucia, Rusu Andrei Teodor, Rusu Viorica, Galaţan Grigore şi Galaţan Eugenia, ca neîntemeiată.

Judecătoria a dispus restituirea către RNP a autoturismului care a fost implicat în accident.

Decizia poate fi atacată cue apel, în termen de 10 zile de la comunicare.


Intră acum și în grupul de