Primarul Ion Lungu le transmite sucevenilor care locuiesc pe 18 străzi private să le doneze Primăriei dacă vor extinderea rețelelor electrice: La fel ca și la asfaltare, sunt străzi private pe care Primăria nu poate interveni.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că pentru iluminatul public, în proiectul de buget al municipiului Suceava este prevăzută suma de 4,9 milioane de lei.

Potrivit primarului sunt foarte multe cereri în ceea ce privește extinderea rețelelor electrice, dar și a iluminatului public.

El a spus că în acest an sunt incluse pentru extiderea rețelelor electrice străzile Eraclie Porumbescu, Traian Popovici, Tudor Vianu, Ionel Teodoreanu, Energeticianului, Cpt. Nicolae  Cătănescu, Triajului, Dimitrie Loghin, George Topârceanu, Constructorului, Aleea Dumbrăvii, Roma.

Lungu a adăugat că mai sunt 18 solicitări pentru străzi private.

„Aici Primăria nu poate interveni. Am spus, la fel ca și la asfaltare, trebuie date la Primărie”, a declarat primarul.

El a arătat că este  vorba de străzile Mr. Anton Ionescu, Arthur Gorovei, Berlin(parțial), Cezar Petrescu, Cristofor Simionescu, Demostene Botez, Prof. Eusebiu Popovici, Gheorghe Cozorici, Grigore Vieru, Eftimie Bârleanu, Joseph Schmidt, Lucian Blaga, Magda Isanos, Moldovița, Nicolae Porumbescu, Nicu Gane, Teodor Bălan și George Călinescu.

„Sunt străzi private la care Primăria nu poate interveni”, a spus primarul.

El le-a solicitat proprietarilor să vină la Primărie să le doneze.

„Eu fac un apel încă odată ca cei care sunt în această situație să vină la Primărie, să avem discuții cu patronii acestor străzi, să le doneze la Primărie pentru că același lucru este valabil și pentru accesarea de fonduri europene”, a spus Lungu.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 9 martie 2021

În ceea ce privește extinderea iluminatului public cererile sunt pentru străzile acad. Emil Diaconescu, Constructorului, Energeticianului, George Călinescu, George Topârceanu, I.C. Brătianu, Ilie Ilașcu, Ionel Teodoreanu, Matei Millo, Nicolae Cătănescu, Nicu Gane, Petru Comarnescu, Roma, Romeo Calancea, Traian Popovici, Triajului, Eraclie Porumbescu, Tudor Vianu și Dimitrie Loghin.

„Noi începem să facem extinderea rețelelor și cele de iluminat public pe banii municipalității, dar sunt șanse destul de mari să transferăm aceste proiecte pe fonduri europene. De aceea fac apel la cei cu străzi private să vină la Primărie, poate este o oportunitate unică să promovăm aceste proiecte pe fonduri europene, prin PNRR. Vrem să promovăm cât mai multe proiecte și ar fi bine ca și o parte din aceste străzi private, dacă nu toate, să fie donate la Primărie să putem promova proiectele pe fonduri europene”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de