CNAIR a semnat contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Baia Mare-Suceava (A14). Flutur: Este un pas foarte important pentru Autostrada Nordului


Intră acum și în grupul de

CNAIR a semnat, miercuri, contractele având ca obiect Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava: LOT 2, Bistrița – Vatra Dornei și  Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava: LOT 3, Vatra Dornei – Suceava, anunță compania.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, miercuri, semnarea contractelor.

„Este un pas foarte important pentru Autostrada Nordului”, a spus Gheorghe Flutur.

El a reamintit că CJ Suceava a lansat săptămâna trecută procedura de licitație pentru studiul de fezabilitate aferen variantei de ocolire a orașului Gura Humorului care va fi parte integrantă a Autostrăzii Nordului.

Potrivit CNAIR pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent lotului 2, Bistrița – Vatra Dornei ofertantul câștigător este S.C. EXPLAN S.R.L., valoarea contractului fiind de 15.793.026,12 lei fără TVA.

Studiul de Fezabilitate pentru lotul 3, Vatra Dornei – Suceava, va fi elaborat de ASOCIEREA S.C. BEST CONSULTING & DESIGN S.R.L. – INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A., valoarea contractului fiind de 14.475.000,00 lei fără TVA.

Potrivit CNAIR sursa de finanțare pentru acestea sunt fondurile europene nerambursabile.

 Prestatorii trebuie să asigure, conform contractelor, rlaborarea Studiului de Fezabilitate (SF), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.), întocmirea documentației suport și asistența acordată Beneficiarului pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare și pregătirea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și Asistența tehnică acordată Beneficiarului în perioada derulării procedurilor de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări.

 Durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 18 luni de la data de începere a fiecărui contract, a precizat CNAIR


Intră acum și în grupul de