Informare meteo de precipitații mixte și polei, dar și cod galben de ninsori și viscol în zona de munte a județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o informare meteo valabilă de joi de la ora 23:00 până vineri la ora 18:00 de precipitații mixte, depuneri de polei, ninsori la munte, intensificări temporare ale vântului.

Potrivit ANM, în intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice,  nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est.

La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de  50…60 km/h, amplificând senzația de frig.

ANM notează că joi (11 martie) și vineri (12 martie) vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

ANM a emis și o atenționare meteo cod galben valabilă vineri de la ora 02:00 până la ora 18:00 pentru zona de munte fiind vizate ninsori în general moderate cantitativ și viscol la munte;

Astfel, în Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.


Intră acum și în grupul de