Viceprimarul Sucevei Teodora Munteanu(USR) solicită pentru proiectul Parcului Șipote concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Teodora Munteanu(USR) a transmis, joi, că salută deschiderea primarului Ion Lungu pentru concurs de proiecte privind amenajarea Parcului Șipote și solicită organizarea unui concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România.

Într-un comunicat de presă, Teodora Munteanu a mulțumit Ordinului Arhitecților din România și tuturor organizațiilor profesionale, academice și nonguvernamentale, precum și tuturor cetățenilor care s-au adresat în scris Primăriei, formulând sugestii și recomandări privind proiectul de amenajare al Parcului Șipote.

„Apreciez deschiderea domnului primar Ion Lungu pentru demararea unui concurs de soluții privind proiectarea parcului Șipote. Apreciez, de asemenea, faptul că majoritatea partidelor din Consiliul Local au îmbrățișat aceeași opinie”, a adăugat viceprimarul USR.

Ea a subliniat că USRPLUS a propus în programul electoral ca toate proiectele majore de arhitectură și de urbanism promovate de municipalitate să fie atribuite în viitor doar prin concurs de soluții și că prin această abordare se ține de cuvânt.

„Este timpul ca profesioniștii să decidă modul cum va arăta și cum va funcționa în viitor acest oraș, lăsând administrației locale doar sarcina de a obține finanțare pentru investițiile prezente și viitoare. Ca lider al grupului consilierilor locali USR și ca viceprimar al municipiului Suceava, voi susține în Consiliul Local ca acest concurs de soluții să fie organizat transparent, cu profesionalism, respectând cele mai înalte standarde în domeniu”, a arătat viceprimarul.

Ea a mai arătat că pentru a se asigura participarea la concurs a celor mai buni specialiști din țară și din străinătate, trebuie ca Primăria, la rândul ei, să asigure un nivel de premiere motivant și echitabil, un juriu profesionist și imparțial, dar și o tema de proiectare impecabilă, în deplin acord cu concluziile ce vor fi trase în urma consultării publice și a consultării specialiștilor în domeniu.

„Consider că municipiul Suceava nu este cu nimic mai prejos decât municipiile Cluj Napoca sau Timișoara, care au finalizat cu succes concursuri de soluții organizate de foruri independente, acreditate profesional, precum Ordinul Arhitecților din România, prin departamentul OAR Concursuri”, a adăugat Teodora Munteanu.

Ea considere că Primăria municipiului Suceava trebuie să încheie un parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România pentru organizarea unui concurs internațional de soluții pentru proiectarea Parcului Șipote.

„În acest sens, am inițiat deja primele contacte cu reprezentanții departamentului Concursuri al Ordinului Arhitecților din România, urmând ca în următoarea ședința de Consiliu Local să prezint date concrete despre condițiile necesare perfectării unui astfel de parteneriat”, a conchis viceprimarul Teodora Munteanu.


Intră acum și în grupul de