Dozele de vaccin AstraZeneca din lotul suspectat cu probleme au fost folosite în totalitate la centrul de vaccinare de la Școala „Miron Costin”. Cele nefolosite de la CN „Ștefan cel Mare” au fost carantinate.


Intră acum și în grupul de

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat, joi, că va carantina temporar vaccinurile AstraZeneca din lotul ABV 2856 care a fost livrat în județul Suceava și care a fost suspendat în Italia.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat la solicitarea News Bucovina privind dozele de vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856 din municipiul Suceava că cele de la centrul comunitar de vaccinare de la sala de sport a Școlii „Miron Costin” au fost consumate toate.

El a menționat că la centrul de vaccinare organizat la sala de sport a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” au fost carantinate dozele din lotul ABV 2856 care nu au fost folosite.

La acest centru de vaccinare aceste doze urmează să fie înlocuite în cursul zilei de azi, a spus viceprimarul.

Reprezentanții CNCAV, INSP, MS, ANMDMR au decis, joi seara, în unanimitate, ca măsură de extremă precauție carantinarea temporară a dozelor rămase nefolosite din lotul ABV 2856 până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului și continuarea vaccinării cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România.

„Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre. Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia”, se mai precizează CNCAV.


Intră acum și în grupul de