La un an de la cea mai grea perioadă din viața Sucevei, Ion Lungu solicită sucevenilor să se imunizeze împotriva Covid-19: Nu sunt motive de relaxare


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că deși rata de infectare în municipiul Suceava se situează sub 2 cazuri la mia de locuitori, aceasta nu înseamnă că sunt motive de relaxare.

„Chiar dacă aparent, în comparație cu alte orașe, situația pare bunișoară, este cazul să respectăm în continuare regulile legate de pandemie pentru că așa cum se știe este acest val trei cu aceste tulpini și mai ales tulpina britanică ce este prezentă și la Suceava. Înseamnă că nu avem niciun motiv de relaxare, ba, mai mult, să respectăm aceste regului cu purtatul măștii, păstrarea distanței fizice și igiena personală”, a spus Lungu.

El a arătat că din 15 februarie în centrele comunitare de vaccinare s-au imunizat 2401 persoane din care 1097 la Școala „Miron Costin”, 1200 de persoane la Colegiu Național „Ștefan cel Mare” și 100 de persoane la Iulius Mall.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 16 martie 2021

Primarul a spus că 1500 de persoane s-au vaccinat cu AstraZeneca, 750 cu PfizerBionTech și 100 cu Moderna.

El a arătat că au fost carantinate vaccinuri dintr-un lot de la AstraZeneca și că se înțelege că a existat o anumită reticență la vaccinarea cu acest tip de vaccin, dar a făcut un apel sucevenilor să se programeze pe platforma națională de vaccinare astfel încât să fie un număr cât mai mare de suceveni vaccinați împotriva Covid-19.

„Să ne imunizăm, să nu mai trecem prin ceea ce am trecut anul trecut. Îndată se împlinește un an de când am trecut împreună printr-o perioadă foarte grea din viața orașului nostru, atunci când am fost șase săptămâni în carantină”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de