Primarul Ion Lungu anunță construcția unei creșe în Burdujeni și a două grădinițe cu program prelungit în Obcini și în zona centrală

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că intenționează să propună construcția unei creșe în cartierul Burdujeni și a două noi grădinițe cu program prelungit.

El a declarat că în cadrul vizitei de săptămâna trecută, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a prezentat un program de construcție de creșe.

„Primăria Suceava are în intenție să construiască o creșă în cartierul Burdujeni. Analizăm locații”, a spus Lungu care a menționat că se caută o locație ori în cartierul ANL sau în zona cartierului Tineretului.

El a mai anunțat că dorește și construirea a două grădinițe cu program prelungit, din care una va fi în cartierul Obcini în zona garajelor care vor fi demolate.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 16 martie 2021

Cealaltă grădiniță ar urma să fie construită printr-un program cu fonduri europene lângă Școala generală nr. 1, a spus primarul care a menționat că sunt solicitări pentru grădiniță în zona centrală.

Lungu a mai spus că în prezent sunt în construcție alte trei grădinițe, din care una, din Burdujeni-sat ar putea fi dată în folosință în acest an, iar alte două sunt în zona centrală și Ițcani la care se lucrează destul de bine.