18 studenți din cinci țări vor studia la Suceava pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului academic 2020-2021

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a anunțat miercuri, 17 martie, că 18 studenți din străinătate vor studia la Suceava pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului academic 2020-2021 datorită programului Erasmus+.

În data de 12 martie 2021, în cadrul evenimentului anual Erasmus+ Welcome Day, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) le-a urat bun venit studenților străini.

Studenții Erasmus+ care au studiat la USV anul trecut. Imagine ilustativă, sursa: USV

USV a menționat că deși contextul epidemiologic global a determinat o scădere a numărului de mobilități Erasmus+, 18 tineri din Portugalia, Italia, Spania, Turcia și Rusia au decis să se alăture studenților suceveni, unii dintre ei revenind la USV, după experiența pozitivă pe care au avut-o anul trecut.

Începând cu acest an academic, studenții Erasmus+ primesc sprijin din partea voluntarilor organizației Erasmus Student Network (ESN) – filiala Suceava, a cărei înființare, în luna septembrie a anului trecut, a fost aprobată de către ESN Internațional, cu sediul la Bruxelles.  

Pe lângă studenții Erasmus+, la USV studiază anul acesta, ca studenți permanenți, aproximativ 25 de cetățeni străini din: China, Spania, Siria, Ghana, Nigeria, Senegal, Israel, Turcia, Turkmenistan.

USV a precizat că depune eforturi susținute pentru internaționalizarea și adaptarea ofertei educaționale la standardele impuse de Spațiul european al educației.

Astfel, în luna decembrie 2020, Consiliul de administrație al USV a aprobat noua Strategie de internaționalizare, pentru perioada 2021-2027, care are trei direcții prioritare:

1. Excelența în educație, cercetare și formare prin intermediul internaționalizării;

2. Consolidarea și extinderea parteneriatelor internaționale cu țări UE și non-UE. Exploatarea avantajului dat de poziția geografică strategică a USV în colaborarea internațională;

3. Dezvoltarea capacității administrative și organizaționale pentru consolidarea internaționalizării la USV.

Prin urmare, viziunea strategică actuală proiectează USV, în anul 2027, ca o instituție recunoscută pentru excelența în educație și cercetare, deschisă experienței internaționale în spațiul global al educației și cercetării, proactivă și flexibilă în fața provocărilor societale ale secolului XXI.