Trei arhitecți, trei reprezentanți ai Primăriei și câte un reprezentat al USV, Direcției Silvice și societății civile, vor stabili tema de proiect pentru amenajarea Parcului Șipote


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că va propune prin proiect de hotărâre care să fie adoptat de Consiliul Local Suceava săptămâna viitoare ca pentru amenajarea Parcului Șipote comisia de proiect să fie formată din nouă persoane.

El propune ca din comisie să facă parte trei reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România, iar președintele comisiei să fie un arhitect.

Totodată, din comisie urmează să facă parte un reprezentant al USV, un reprezentant al Direcției Silvice Suceava, un reprezentant al societății civile și trei persoane din cadrul Primăriei Suceava, respectiv directorul Direcției de Urbanism, directorul Direcției de Patrimoniu și directorul Direcției de Fonduri Europene.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 16 martie 2021

„Se va stabili tema de proiectare și caietul de sarcini care urmează apoi să fie adoptate în Consiliul Local după care se va efectiv selecția proiectului”, a spus primarul.

El a arătat că este de acord ca pentru selecția proiectului să fie un concurs cu participare internațională, dar a menționat că sumele de bani oferite vor fi modice.

„E mai greu să asigurăm premii consistente în această perioadă de austeritate pentru un concurs internațional. Vom avea niște propuneri și să stabilim niște premii, care vor fi modice și nu consistente”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de