DSVSA Suceava verifica importurile de oua si de carne de ovine (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Zilele acestea, punctul de inspecţie frontieră de la Siret din coordonarea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a luat o serie de măsuri de combatere a introducerii în ţară a unor produse alimentare periculoase pentru sănătatea consumatorilor, precum şi de sprijinire a instituţiilor abilitate în lupta împotriva evaziunii fiscale. „Prin aplicarea planului stabilit de ANSVSA, diversificăm şi întărim complexul măsurilor instituite de Autoritate în această perioadă din apropierea sărbătorilor, pentru a proteja sănătatea publică”, a declarat Petrea Dulgheru, director coordonator al DSVSA Suceava.

Planul DSVSA se referă la verificarea produsele alimentare de origine animală şi prevede identificarea completă a importurilor de carne de ovine şi ouă, controale fizice la importatori, examene de laborator, dar şi la identificarea loturile cu produse de patiserie, dulciuri şi aditivi alimentari.

Ca măsură suplimentară, în caz de suspiciune, lucrătorii DSVSA vor solicita documente fiscale şi comerciale, acestea urmând a fi confruntate cu cele ale Autorităţii Vamale, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau Ministerului Administraţiei şi Internelor, conform protocoalelor semnate cu respectivele structuri.

Şeful DSVSA Suceava a ţinut să precizeze că aceste măsuri se referă la cantităţile mari. „În ceea ce priveşte consumul propriu, fiecare face ce crede de cuviinţă cu sănătatea sa”, a afirmat Petrea Dulgheru.


Intră acum și în grupul de