Masini din Anglia si Franta fara drept de circulatie in Romania, depistate in trafic la Izvoarele Sucevei


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii de la Izvoarele Sucevei au depistat în trafic un autoturism din Anglia şi unul din Franţa ce nu aveau drept de circulaţie în România. Potrivit purtătorului de cuvînt al IJPF suceava, comisar Ilie Poroch –Seriţan, miercuri, ora 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei, au executat o acţiune specifică pe comunicaţia DJ 175, unde au oprit în trafic un autoturism marca „Jeep Cherokee”, înmatriculat în Marea Britanie, condus de D. Dumitru, în vârstă de 56 de ani, cu domiciliul în localitatea suceveană Moldova Suliţa.

La controlul efectuat de poliţiştii de frontieră, şoferul a prezentat documentele de identitate şi permisul de conducere însă, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul pe care-l conducea nu are drept de circulaţie în România.
Poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au executat o misiune în cooperare cu lucrători de la Postul de Poliţie Izvoarele Sucevei, şi au oprit pentru control un autoturism marca „ Ford Escort”, înmatriculat în Franţa, ce era condus de M. Timofi, în vârstă de 37 de ani, domiciliat în localitatea Bobeica. Şi în acest caz s-a constatat că autoturismul nu avea drept de circulaţie în România şi mai mult de atât şoferul emana halenă alcoolică fapt pentru care a fost testat cu alcooltestul, rezultând o concentraţie de 0,67 mg/l alcool în aerul expirat.

În urma celor constatate lui M. Timofi i s-au întocmit acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului.

În ambele cazuri, actele premergătoare urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea atribuirii numărului unic.


Intră acum și în grupul de