Aeroporturile din Suceava si Iasi, in competitie pentru statutul de aeroport regional (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aeroporturile din Suceava şi Iaşi sunt în competiţie, iar cel care va câştiga „va deveni un aeroport regional şi se va dezvolta”, a apreciat joi la Suceava, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. În acest sens, el le-a transmis autorităţilor locale sucevene să fie mult mai deschise pentru a putea învinge în această competiţie, doar unul din cele două aeroporturi urmând să fi dezvoltat ca aeroport regional.

Totodată, Berceanu le-a sugerat autorităţilor sucevene să ofere o parte din acţiunile de la Aeroportul Suceava CJ Botoşani, CJ Neamţ sau primăriilor Suceava, Botoşani sau Piatra Neamţ, după care să deschidă oportunităţile de capitalizare pentru că mai mulţi oameni de afaceri vor investi fonduri în aceste acţiuni.

Berceanu a arătat că pe fonduri europene ar putea fi finanţată modernizarea pistei, dacă celelalte construcţii vor fi realizate cu alte fonduri. “În mod sigur va fi o competiţie. Cine se va mişca mai rapid şi mai inteligent va câştiga. O situaţie similară este între aeroporturile Arad şi Timişoara sau Satul Mare şi Baia Mare”, a conchis Berceanu.


Intră acum și în grupul de