Scoala primara din Musenita, salvata de pompieri din calea flacarilor


Intră acum și în grupul de

Un bătrân s-a ales cu arsuri de gradele I şi II la mâini în timp ce încerca să stingă focul ce i-a cuprins casa, de la un aragaz. De asemenea, Şcoala primară, aflată la doi metri de casa în flăcări, putea oricând să ia foc. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, sâmbătă, la ora 10:38 prin serviciul 112 a fost anunţată existenţa unui incendiu izbucnit la gospodăria lui V. S., din localitatea Muşeniţa.

La faţa locului s-a deplasat Garda de intervenţie Siret împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Muşeniţa au intervenit cu trei autospeciale iar la sosirea acestora ardeau acoperişul, mansarda şi bunuri casnice, existând pericolul de propagare la întreg imobilul şi Şcoala cu clasele I – IV situată la circa 2 m.

Incendiul a fost lichidat la ora 12.55, dar au ars acoperişul şi mansarda casei de locuit, construite din lemn, pe o suprafaţă de 120 mp şi mobilierul de la etajul clădirii. De asemenea, s-a degradat planşeul construcţiei, pe o suprafaţă de 100 mp şi pereţii, pagubele fiind estimate la cca 20.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indica faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui aragaz lăsat nesupravegheat.
Pompierii au salvat parterul casei, anexele şi şcoala învecinată, în valoare de aproximativ 200.000 lei.

Proprietarul, V. S., în vârstă de 64 ani s-a ales cu arsuri de gradul I şi II pe membrele superioare.


Intră acum și în grupul de