Iluminatul public va fi oprit sâmbătă seara pe Bulevardul 1 Mai de la Primărie până la Complexul Comercial Bucovina pentru a marca Ora Pământului. Lucian Harșovschi: Suceava ia parte la cel mai mare eveniment de mediu


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat că sâmbătă seara de la ora 20:30 până la 21:30 iluminatul public pe Bulevardul 1 Mai între sediul Primăriei și Complexul Comercial Bucovina va fi oprit pentru marcara Orei Pământului.

Potrivit lui Harșovschi, ultima sâmbătă din luna martie marchează, în fiecare an, Ora Pământului, fiind ora în care se sting luminile și se oferă o binemeritată pauză planetei, o oră care reamintește responsabilitatea și grija pe care trebuie să le avem față de Pământ.

„Suceava ia parte la cel mai mare eveniment de mediu, iar în intervalul orar 20:30 – 21:30, iluminatul public pe toată porțiunea din fața primăriei, Bulevardul 1 Mai, până la intersecția cu Aleea Trandafirilor va fi oprit”, a spus viceprimarul.

El a îndemnat sucevenii, fie că sunt acasă sau la serviciu să facă același lucru, iar preț de o oră, să ofere o pauză planetei prin stingerea luminilor.

„Este și un moment al conștientizării. Nu doar o oră pe an trebuie să avem grijă de mediul înconjurător, ci zi de zi”, a subliniat Harșovschi.

Viceprimarul a adăugat că municipiul Suceava face deja parte din rândul orașelor prietenoase cu mediul, iar una dintre măsurile luate de Primăria Suceava în acest sens o reprezintă înlocuirea întregului sistem de iluminat clasic, cu corpuri tip LED, energie verde pentru 3.843 de lămpi de iluminat stradal și peste 9200 de lămpi în 22 de unități școlare.

„Protejăm natura și trăim în armonie cu aceasta, gândindu-ne și la viitorul copiilor noștri”, a conchis Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de