Acasă Actualitate Aproape 5000 de elevi suceveni de clasa a VIII-a au susținut, luni,...

Aproape 5000 de elevi suceveni de clasa a VIII-a au susținut, luni, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării Naționale, iar pentru 26 dintre aceștia s-a aprobat prelungirea timpului de redactare a lucrării


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat, luni, într-un comunicat de presă, că la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională au participat 4977 elevi suceveni din clasele a VIII-a.

Sursa citată menționează că niciun candidat nu a avut temperatura peste maximum admis, iar la această probă scrisă nu a fost eliminat niciun candidat.



“Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 26 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale (cu prelungirea timpului de lucru de 1-2 ore pentru 9 elevi, cu prelungirea timpului de lucru de 1 oră și susținerea probei într-o sală separată pentru 5 elevi și cu prelungirea timpului de lucru de 1 oră și asigurarea unui interpret mimico-gestual pentru 12 elevi)”, se arată în comunicat.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Potrivit calendarului simulării examenului de Evaluare Națională la clasa a VIII-a, proba scrisă la disciplina matematică se va desfășura în cursul zilei de marți, 30 martie 2021.

De menționat este că pentru susținerea probelor din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională s-au înscris  5364 de elevi din clasele a VIII-a, iar organizarea și desfășurarea examenului are loc în 160 de centre de examen.

(LB)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version